27 листопада 2022, 17:33

Шольц готовий увімкнути червоне світло для російської нафти

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримує ембарго на російську нафту.

Влада Німеччини готова підключитися до ембарго на російську нафту. Досі нафтопереробні заводи у німецьких містах Шведте та Лойне імпортували російську сировину трубопроводом "Дружба", проте з 1 січня федеральний уряд має намір відмовитися від закупівель, пише Welt з посиланням на заяву канцлера ФРН Олафа Шольца.

Німецька сторона розраховує, що частину необхідної нафти у майбутньому поставлятимуть танкерами до Ростоку, а звідти трубопроводом у Шведт.

Крім цього, уряд ФРН домовляється з Варшавою про транспортування "чорного золота" через польський порт Гданськ.

За словами Шольца, німецька влада проводить ретельну роботу зі створення технічних передумов для поставок нафти через Росток, а також контактує з польською стороною.

Таким чином, з наступного року уряд Німеччини має намір повністю відмовитися від імпорту нафти з Російської Федерації, підкреслює видання.

Нагадаємо, ембарго Євросоюзу щодо російської нафти набуде чинності з 5 грудня. Наразі країни "Великої сімки" та ЄС ведуть переговори щодо встановлення граничної ціни на сировину з РФ. Поки що досягти домовленості не вдається через позицію Польщі та держав Балтії, які вважають запропоновану ціну у 65 доларів за барель занадто високою.

Тим часом ЗМІ дізналися про намір Путіна підписати указ, яким буде заборонено експорт російської нафти у країни, що приєдналися до "стелі цін".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини