6 квітня 2023, 13:47

Ціни на нафту після стрімкого зростання знову почали падати: експерти дали дивне пояснення – Reuters

Котирування "чорного золота" на світовому ринку поступово повертаються до колишніх показників, що не може не засмучувати владу РФ і російських олігархів.

Ціни на нафту після стрімкого зростання знову почали падати: експерти дали дивне пояснення – Reuters

Ціни на нафту після досить сильного зростання на початку тижня знову почали знижуватися, інформує агентство Reuters.

Так, у четвер, 6 квітня, нафта Brent подешевшала до 84,25 долара за барель, а техаська марка West Texas Intermediate також втратила майже 1% і сьогодні вранці торгувалася по 79,88 долара за "бочку".

Якщо еталонні марки й надалі продовжать дешевшати, це однозначно чинитиме тиск і на російську нафту Urals, яка зараз торгується по 60-64 долари за один барель.

Цікаво, що фінансові аналітики Reuters, описуючи сьогоднішнє зниження цін на нафту, вказали досить невиразні причини.

За їхніми словами, "чорне золото" подешевшало у четвер, оскільки "слабкі економічні дані США викликали побоювання з приводу потенційної глобальної рецесії та скорочення попиту".

"Зростання цін на сиру нафту призупинилося, оскільки воно зустрілося із зустрічним фактором, викликаним слабкими економічними даними. Це компенсувало більш позитивні фундаментальні показники", - саме це вказується у звіті ANZ Research.

Нагадаємо, на початку поточного тижня ціни на нафту стрімко понеслися вгору через змову Росії та альянсу ОПЕК про синхронне скорочення видобутку.

Як раніше повідомлялося, у березні поточного року російська нафта знову подешевшала відносно попереднього місяця після невеликого зростання.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини