13 квітня 2023, 07:33

Болгарія почала закривати двері для росіян

Софія посилила видачу багаторазових віз росіянам, заявники скаржаться, що отримують тільки одноразові дозволи.

Болгарія, яка протягом десятиліть вважається одним з улюблених місць для росіян у плані інвестицій у нерухомість, почала закривати двері для громадян РФ. Росіяни стали скаржитися на неможливість отримання багаторазових віз, у більшості випадків видається тільки одноразовий дозвіл, пише "Турдом".

Один із російських туристів розповів про отримання візи на 90 днів, але з подивом виявив, що вона одноразова. Таким чином, перед наступною поїздкою до Болгарії необхідно буде отримувати новий дозвіл на в'їзд у цю країну.

У матеріалі зазначається: проблеми з отриманням багаторазових віз почалися навесні. У болгарському посольстві у Москві підтвердили цю інформацію, але не стали озвучувати причини. Не виключено, що це пов'язано з тим, що за болгарськими багаторазовими візами можна відвідувати Румунію та Кіпр, тоді як під час видачі одноразових віз створюється перешкода для відвідування інших країн.

Також слід зазначити, що з жовтня минулого року Болгарія негласно внесла зміни у правила видачі туристичних мультивіз росіянам, почавши враховувати наявність у закордонному паспорті раніше виданої національної візи або шенгену.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Кіпр почав масово відмовляти у візах російським громадянам через недовіру. Кіпрська сторона не може бути впевнена у тому, що росіяни залишать територію країни протягом терміну дії візи.

До цього Німеччина посилила правила отримання віз для громадян Росії: до обов'язкових вимог включено надання фінансових гарантій платоспроможності.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини