26 вересня 2023, 10:47

Сильна магнітна буря накрила Землю: коли чекати її закінчення

Із 26 до 28 вересня на Землі очікується дуже сильна магнітна буря, спричинена потужним спалахом на Сонці.

Чергова сильна магнітна буря накриє всю планету вже сьогодні та закінчиться 28 вересня. За даними фахівців, ця буря досягне червоного рівня: К-індекс 5.

Це явище може призвести до порушень у роботі супутників, радіозв'язку, електромереж та інших технологічних систем. Крім того, магнітна буря може негативно вплинути на здоров'я та самопочуття людей, особливо метеозалежних і тих, хто страждає від хронічних захворювань, повідомляє Центр прогнозу космічної погоди Національного агентства океанографічних і атмосферних досліджень (NOAA) США, тому у ці дні рекомендується дотримуватися режиму харчування, сну й відпочинку, уникати стресів, фізичних і психічних навантажень, а також вживати необхідні ліки та вітаміни. Також бажано не планувати важливі справи, поїздки, операції та інші ризиковані дії.

У разі виникнення неприємних симптомів, таких як головний біль, заколисування, підвищений тиск, аритмія, дратівливість або депресія, слід звернутися до лікаря або викликати швидку допомогу.

Магнітна буря може також принести і позитивні ефекти, як-от поліпшення видимості полярного сяйва у високих широтах, підвищення творчого потенціалу й інтуїції у деяких людей.

До кінця вересня відбудеться ще одна невелика магнітна буря К-індексу 4, яка очікується 29 вересня.

Раніше повідомлялося, що найзатяжніша магнітна буря вересня закінчилася 20 вересня, пік якої припав на 15-те число.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини