7 листопада 2023, 13:23

Вступ України до Євросоюзу: у Bloomberg повідомили хороші новини

Одразу кілька джерел сьогодні зранку повідомили, що ЄС схвалить початок переговорів щодо вступу України до блоку.

Європейська комісія, найімовірніше, порекомендує країнам Євросоюзу розпочати офіційні переговори щодо вступу України до ЄС після завершення реформ і зміни законодавства з питань меншин, боротьби з корупцією, а також "деолігархізації" та лобізму.

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

Остаточне формулювання висновку ще не готове, але активно обговорюється. Коли у червні минулого року Україні було надано статус кандидата, ЄС визначив сім пунктів, які Київ мав виконати для просування процесу вступу. Україна виконала чотири з цих етапів, проте в інших сферах поки що немає достатнього прогресу, зазначили співрозмовники.

Три критерії, що залишилися, супроводжуються рекомендаціями від Єврокомісії щодо подальшого виконання.

Журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter повідомив, що ЄС схвалить початок переговорів про вступ України до блоку. Переговори, найімовірніше, розпочнуться у березні.

Якщо лідери ЄС ухвалять рішення про офіційний початок переговорів, то виконавча влада блоку почне технічну роботу з підготовки процесу вступу. Вона складе "дорожню карту" та перевірить рівень відповідності законодавства України та ЄС паралельно із завершенням Києвом запланованих реформ, кажуть джерела.

Раніше ЗМІ дізналися, що Єврокомісія збирається у жовтні рекомендувати почати процес переговорів про приєднання України до ЄС.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини