15 листопада 2023, 15:53

Данілов озвучив три вимоги до роботи Telegram-каналів в Україні

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав головну небезпеку, з якої випливає базова вимога до роботи Telegram-каналів.

Данілов озвучив три вимоги до роботи Telegram-каналів в Україні

Ключова небезпека Telegram-каналів - це їхня анонімність. Нерідко трапляються випадки, коли, ховаючись під яскравими проукраїнськими назвами, такі анонімні пабліки належать РФ і поширюють російську пропаганду, мета якої - дестабілізація ситуації в Україні.

Таку точку зору озвучив секретар РНБО Олексій Данілов на своїй сторінці у Facebook.

Із головної небезпеки, озвученої вище, випливає головна вимога до роботи Telegram-каналів - їхня деанонімізація: громадськість має знати імена тих, хто поширює інформацію на мільйонну аудиторію, пише чиновник.

Секретар РНБО навів як приклад, як неназвані автори публікували фото роботи української ППО, пересування та дислокації військових.

Крім цього, Данілов висуває дві додаткові вимоги: медіаграмотність і постійна робота з виявлення фейків.

Окремо чиновник акцентує увагу на необхідності створення якісного українського інформаційного продукту та формуванні ситуації контентного домінування в українському сегменті Telegram.

Нагадаємо, у травні у Міністерстві культури й інформаційної політики повідомили, що відомство не планує ініціювати заборону роботи Telegram в Україні. Раніше у міністерстві заявляли про тривалу дискусію щодо регулювання месенджера.

Зазначимо, засновником і главою компанії Telegram Messenger LLP (розробник месенджера Telegram) є російський підприємець Павло Дуров. Заснована у 2013 році Telegram Messenger LLP зареєстрована у Лондоні.

Автор: Артем Малиновский

Останні новини