18 червня 2024, 19:21

У Китаї ввели в експлуатацію найбільшу у світі сонячну електростанцію: масштаби вражають

Китайський гігант у галузі відновлюваної енергетики ввів у дію наймасштабнішу сонячну електростанцію на планеті.

У Китаї ввели в експлуатацію найбільшу у світі сонячну електростанцію: масштаби вражають

Китайський гігант у галузі відновлюваної енергетики ввів у дію наймасштабнішу сонячну електростанцію на планеті.

Розкинувшись на величезній території пустелі Сіньцзян, вона охоплює 810 квадратних кілометрів (що еквівалентно 81 000 гектарам) і здатна виробляти до 5 гігават електроенергії. Про це пише Elektrek.

Передбачається, що ця сонячна електростанція вироблятиме приблизно 6,09 мільярда кіловат-годин на рік, цього достатньо для живлення близько 2,03 мільйона електромобілів, виходячи з розрахунку споживання 3 000 кіловат-годин на один автомобіль на рік. Також це можна порівняти з живленням електроенергією невеликої країни, такої як Латвія або Вірменія.

Цей проєкт у Сіньцзяні є лише частиною амбітної програми Китаю зі створення мережі вітрових і сонячних станцій загальною потужністю 455 гігават по всій країні.

Енергію, вироблену у малонаселених районах, спрямовуватимуть у великі міста, такі як мегаполіси на східному узбережжі.

Останніми роками Китай активно розвиває чисті джерела енергії, прагнучи виправити наслідки десятиліть індустріалізації без урахування екологічних стандартів.

Наразі країна демонструє значний прогрес у цій царині, маючи вже три найпотужніші сонячні станції у світі - Ningxia Tenggeli та Golmud Wutumeiren, кожна з яких генерує 3 мегавати та вже функціонує у складі національної енергосистеми.

Нагадаємо, Вашингтон виділяє півтора мільярда доларів на відновлення енергетичної інфраструктури та гуманітарну допомогу для українців, які постраждали від війни.

Також раніше стало відомо, що рішення про надання українському енергосектору понад мільярд доларів допомоги було ухвалено на зустрічі у Берліні за участю представників 25 країн.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини