14 жовтня 2024, 07:57

Протистоятиме РФ не тільки на Землі: у Мілані відбудеться важливий саміт глав космічних агентств – ЗМІ

Кремль готовий загрожувати Заходу не лише на Землі, а й у космосі – лідери космічних агентств з усього світу збираються на саміт у Мілані.

Після того як два роки тому Захід розірвав усі зв'язки з "Роскосмосом", лідери космічних агентств з усього світу збираються на саміт у Мілані, щоб озвучити плани на майбутнє у світлі загрози з боку Кремля.

У Кремлі вже неодноразово загрожували не лише ядерною зброєю, а й збиванням космічних супутників Заходу, які надають інформацію Україні. Грубо кажучи, Путін готовий розв'язати "космічну війну", повідомляє ресурс Forbes.

Співробітник LeoLabs Даррен Макнайт заявив, що всі російські протисупутникові системи націлені лише на SpaceX, які передають таку важливу та необхідну інформацію Україні, саме тому цього тижня у Мілані відбудеться саміт за участю голів космічних агентств США, Японії, Британії, ЄС та Індії. Головна мета – вирішити питання захисту супутників і нових космічних станцій, які створюють США та ЄС.

Макнайт каже, що на конференції презентує своє нове дослідження під назвою "Накопичення маси ракетного корпусу, що довго живе, на орбіті". За його словами, "жива карта орбітальної активності" LeoLabs відображає кожну з ракет, які світові космічні держави залишили на орбіті з початку космічних перегонів.

У космосі знаходиться дуже багато ступенів від ракет РФ, США та Китаю. При цьому список очолює саме Росія. Наразі у космосі знаходиться 512 різних космічних об'єктів РФ, які вже несправні. Зрештою вони можуть загрожувати як супутникам, так і дослідникам на низькій навколоземній орбіті.

Якщо у космосі між собою зіткнуться дві ракети, результат буде катастрофічним, заявив засновник LeoLabs Ден Сеперлі.

Він також нагадав, що з початку 21 століття США, Китай, Індія та РФ довели свою можливість знищувати супутники за допомогою протисупутникової зброї. Однак у Вашингтоні відмовилися від цих випробувань, закликавши й інші країни наслідувати його приклад.

Однак останні дії РФ у космосі показали протилежне: Кремль не готовий зупинитися, а, навпаки, загрожує атакувати супутники від SpaceX.

Хоча Росія та її коло союзників, що звужується, проголосували проти спонсорованої США резолюції на Генеральній Асамблеї ООН про припинення всіх випробувань протисупутникових ракет, більше 150 членів ООН підтримали цю пропозицію.

Це означає, що Вашингтон має просувати розроблення глобального договору про заборону випробувань протисупутникової зброї, каже Макнайт, навіть коли великі космічні держави починають запускати демонстраційні польоти, спрямовані на очищення низької навколоземної орбіти від шрапнелі та неконтрольованих ракет, які ставлять під загрозу наступний етап освоєння людиною космосу.

Як раніше Dialog.UA повідомляв, ще у липні західна преса писала про те, що саме Китай надає РФ супутникові знімки на території України.

Нагадаємо, під час виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку Зеленський розповів, звідки РФ все ще бере супутникові знімки на території України.


Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини