26 листопада 2021, 16:04

Заяви Зеленського про Ахметова обвалили євробонди "ДТЕК"

Євробонди компанії "ДТЕК" втратили понад 11% своєї вартості на фоні заяв Володимира Зеленського про Ріната Ахметова.

Заяви Зеленського про Ахметова обвалили євробонди "ДТЕК"

Найбільший приватний енергетичний холдинг України "ДТЕК" моментально відчув на собі негативний вплив заяв президента Володимира Зеленського про власника компанії Ріната Ахметова. У п'ятницю вартість цінних паперів холдингу впала на 11%.

Про це свідчать дані сервісу біржових котирувань Tradingview.com.

Євробонди компанії втратили у ціні після сьогоднішніх заяв глави держави про Ріната Ахметова, зроблених під час великої пресконференції.

Зокрема президент повідомив, що певні сили намагаються втягнути згаданого бізнесмена у війну проти України та організацію державного перевороту. Президент послався на агентурну інформацію та звукові записи, на яких особи з України та Росії обговорюють участь у держперевороті Ахметова. Зеленський запросив бізнесмена в Офіс президента або відповідні органи, щоб ознайомитися з цією інформацією, а також попередив: Ахметов припуститься великої помилки, якщо дозволить втягнути себе у війну проти держави.

Крім того, президент зазначив, що за енергетичну кризу у країні несе відповідальність не лише держава, а й приватна генерація, натякнувши на "ДТЕК" Ахметова.

Нагадаємо, минулого тижня Ахметов, відповідаючи на запитання про зустрічі з президентом, заявив, що "ніколи не просився і не проситься" на подібні заходи.

Раніше бізнесмен спростував інформацію ЗМІ про те, що манера спілкування Офісу президента спричинила його конфлікт із главою держави. Ахметов запевнив, що нікому не дозволяє говорити із собою по-хамськи. Коментуючи закон про деолігархізацію, він заявив, що вважає себе не олігархом, а інвестором.

Автор: Артем Малиновский

Останні новини