30 листопада 2021, 13:09

Пєсков нагадав слова Путіна та назвав умову для початку переговорів з Україною про транзит газу

У Кремлі спробували проігнорувати слова голови "Нафтогазу" про те, що РФ не хоче обговорювати транзит газу через Україну після 2024 року, переклавши відповідальність на "Газпром".

Пєсков нагадав слова Путіна та назвав умову для початку переговорів з Україною про транзит газу

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков спробував перекласти цю тему на представників "Газпрому", нібито обговорювати продовження транзиту російського газу через Україну не у його компетенції, проте йому все ж таки довелося відповісти на запитання журналістів.

Нагадаємо, голова НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко розповів, що Україна обговорює продовження транзиту газу після закінчення терміну контракту у 2024 році з США та Німеччиною, проте РФ не хоче розпочинати переговори.

Представники медіа поцікавилися у спікера Кремля, коли цей діалог може розпочатися.

Своєю чергою Пєсков нагадав слова президента РФ Володимира Путіна про те, що для того, щоб відправити газ транзитом, спочатку потрібно знайти кінцевих покупців у Європі.

"Поки "Газпром" не визначиться по цій лінії, то, відповідно, обговорення теми транзиту стоїть у другу чергу. Спочатку газ потрібно продати", – сказав Пєсков, зазначивши, що ухвалюватиме рішення російська газова компанія, а не влада країни.

Як раніше зазначив Вітренко, є бажання Москви стати монополістом і посадити Європу на газовий "гачок", щоб використати ситуацію для маніпуляцій.

Нагадаємо, Пєсков попередив, до чого призведе відправка в Україну військових радників та озброєння зі США.

Автор: Марина Журавлева

Останні новини