27 грудня 2021, 21:28

Україна відгородилася від Росії парканом із колючим дротом і камерами відеоспостереження

Стокілометровий паркан заввишки два метри з'явився у Луганській області України на кордоні з Росією.

Україна відгородилася від Росії парканом із колючим дротом і камерами відеоспостереження

У 2020 році у Луганській області на кордоні з РФ побудували 100 кілометрів паркану. Висота огорожі – два метри, вона обтягнута колючим дротом. Також тут працюють 15 камер відеоспостереження та чотири оперативні центри, які у режимі реального часу фіксують те, що відбувається на кордоні.

Як повідомляє "Суспільне", поруч із кордоном викопали протитранспортний рів і контрольно-слідову смугу. У разі наступу армії РФ вони не зможуть надовго затримати супротивника, проте допоможуть українським військовим виграти час. Оператор комплексу помітить наближення противника та повідомить про це прикордонникам та підрозділам ЗСУ, які "зустрінуть" візитерів у всеозброєнні.

Крім цього, до кінця 2021 року обласна влада оприлюднить план евакуації населення, щоб люди були готові залишити небезпечну зону, якщо Кремль все ж таки реалізує найскладніший для України сценарій.

Тим часом місцеві жителі населених пунктів, розташованих неподалік від лінії зіткнення, кажуть, що після встановлення паркану їм доводиться замість 7 км шляху долати відстань у 500 км, щоб побачитися з родичами. Мешканка села Розсипне розповіла, що тепер, щоб зустрітися із сестрою, їй треба їхати цілий день, хоча раніше вона ходила у гості пішки.

Нагадаємо, The Washington Post писав про можливе вторгнення РФ з боку Азовського моря на початку 2022 року. Сили Росії на цій ділянці у рази перевищують українські, та щодня зберігається загроза конфлікту.

Секретар РНБО Олексій Данілов уточнив, що українські військові готуються до різних провокацій з боку агресора та зміцнюють лінію оборони.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини