4 жовтня 2022, 21:30

Кримчани змінюють паспорти: біля Посольства України у Казахстані накопичуються черги

Росіяни з Криму вишиковуються у чергу на обмін документів: російський паспорт втратив цінність.

Кримчани змінюють паспорти: біля Посольства України у Казахстані накопичуються черги

Мобілізація, оголошена у РФ, виявила справжнє ставлення кримчан до своєї "нової батьківщини". Масовий виїзд із півострова став наочним показником бажання воювати. Крім цього, мешканці Криму, які приїхали до Казахстану, почали згадувати про свій громадянський зв'язок з Україною. Як повідомляє видання Оrda, біля Посольства України в Астані вишиковуються черги для обміну російських документів на українські.

Як повідомляють очевидці, більшість із тих, хто збирається навколо Посольства, молоді чоловіки, які прибули до Казахстану у рамках порятунку від мобілізації. Рух черги йде повільно, люди юрмляться на вулиці. Основна мета присутніх – здобуття українських документів: паспортів, свідоцтв про народження для дітей.

"Хочемо отримати українські документи, оскільки з російським закордонним паспортом є проблеми. Зараз житиму тут, можливо, подамся на ВНП (вид на проживання)", - неохоче поділився з журналістами один із присутніх.

Є можливість виникнення юридичних труднощів з оформленням документів. Українське посольство поки що не дало своїх коментарів щодо цього питання.

Раніше повідомлялося, що оголошення мобілізації у РФ призвело до масової втечі чоловіків. За неофіційними даними, кількість втікачів перевищила мільйон людей.

Також відомо, що можливим наслідком мобілізації, на думку Симоньяна, може бути поява громадянського протистояння.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Ольга Пилипенко

Останні новини