4 жовтня 2022, 21:36

Росія поховала себе на ринку металів у сталевій труні, продаючи продукцію Азії

Збитки РФ від продажу металів Азії поставили хрест у майбутньому її металургії.

Росія поховала себе на ринку металів у сталевій труні, продаючи продукцію Азії

Росія сама руйнує свою металургійну промисловість і поховає себе на ринку, адже продає весь обсяг металів в Азію, оскільки західні покупці від них відмовилися. Проблема для металургів у тому, що вони продають свою продукцію на невигідних умовах: витрати на транспортування перевищують прибуток. Звітні періоди закривають зі збитками, що сягають 49%.

Про це повідомляє "Український Діалог".

Збитки зазнає асоціація "Російська сталь", у руках якої 90% усієї виробленої у РФ сталі та 98% чавуну. Невигідне транспортування призвело, наприклад, до обвалення експорту металів залізницями на 43% у жовтн, відповідно через надлишок російських металів на ринку впали ціни, наприклад, у Китаї на 40% порівняно з березнем, і тепер становлять до 578 доларів за тонну.

Нагадаємо, вищезгадана картина у Росії спостерігається по всіх напрямках, наприклад, ще 5 вересня повідомлялося, що Індія скоротила купівлю нафти у країни-окупанта на 40% порівняно з липнем.

26 вересня повідомлялося, що кілька "вибухів" продирявили "Північні потоки", зруйнувавши мрію Володимира Путіна про "газовий шантаж".

Про те, як РФ поховала себе на зерновому ринку, "Український діалог" писав ще 27 липня.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Павел Приходько

Останні новини