15 жовтня 2022, 21:52

Маск передумав і зробив нову заяву про фінансування Starlink для України

Засновник SpaceX Ілон Маск продовжить безкоштовно фінансувати послуги Starlink для України.

Маск передумав і зробив нову заяву про фінансування Starlink для України

Американський підприємець, засновник компанії SpaceX Ілон Маск, який останнім часом відзначився кількома неоднозначними заявами про Україну, зокрема, повідомив, що більше не планує безкоштовно передавати Києву "старлинки", передумав.

У суботу найбагатша людина планети опублікувала у своєму Twitter-акаунті пост, у якому запевнила, що продовжить фінансувати послуги Starlink для України.

"Чорт із ним... хоча Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії одержують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжимо безкоштовно фінансувати уряд України", - написав бізнесмен.

Напередодні Маск розмістив заяву, в якій повідомив, що SpaceX не вимагає відшкодування минулих витрат, але й "не може продовжити безкоштовне фінансування Starlink для України". Раніше стало відомо, що SpaceX звернулася до Міноборони США із проханням щомісячно оплачувати послуги супутникового Інтернету в Україні.

Нагадаємо, на початку жовтня Маск запропонував свою "формулу" припинення війни в Україні: мільярдер вважає, що на окупованих територіях слід провести "референдуми" під егідою ООН, а Українська держава повинна мати позаблоковий статус.

Заяви Маска були критично сприйняті українським суспільством і керівництвом України. Незважаючи на критичні стріли на свою адресу, засновник SpaceX продовжив дискусію з Банковою та запропонував "косовський підхід" у визначенні майбутнього захоплених Росією територій, але не пояснив, що він має на увазі.

У свою чергу, ЗМІ писали, що перед своїми резонансними заявами Маск міг провести особисту розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Щоправда, сам бізнесмен ці чутки спростував.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини