17 жовтня 2022, 10:18

Санкції Заходу вдарили по великому нафтовидобувному проекту у РФ

Компанія Exxon зупинила видобуток нафти на "Сахаліні-1", оскільки танкери "Совкомфлоту" перебувають під санкціями.

Санкції Заходу вдарили по великому нафтовидобувному проекту у РФ

При цьому Росія всіляко намагалася врятувати ситуацію, знайшовши у терміновому порядку вітчизняного страховика танкерів. Однак і це не допомогло, оскільки Міжнародна група клубів взаємного страхування подала до суду та виграла справу.

Ще у березні американська компанія Exxon вирішила вийти із проекту "Сахалін-1". На той момент на її частку припадало 30% акцій. Також у проекті беруть участь компанії Sodeco (Японія) та ONGC (Індія), а також "Роснефть", інформує "Комерсант".

У квітні видобуток нафти почав знижуватися, а вже у травні його повністю припинено.

У березні російські танкери "Совкомфлоту" потрапили під санкції. Влітку глава компанії Ігор Тонковідов вирішив залучити до справи російських страховиків кораблів. У травні видобуток "чорного золота" довелося терміново зупинити, оскільки порт Де-Кастрі був перевантажений нафтою, а кораблів для її транспортування не знайшлося.

У жовтні Путін швидко підписав указ про передачу всього іноземного майна російським юридичним особам, якщо вони відмовляться працювати у РФ.

Після російського вторгнення в Україні Вашингтон заборонив купувати російську нафту. Наприкінці грудня аналогічне рішення набуде чинності у країнах ЄС. Щоб позбавитися своєї нафти, РФ доводиться продавати її з великими знижками таким країнам, як КНР, Індія, Куба, Бангладеш, Пакистан і Шрі-Ланка.

Раніше у США озвучили граничну ціну на російську нафту, яка має становити не більше 60 доларів за барель.

Нагадаємо, у Києві не погоджуються з рішенням Вашингтона та пропонують встановити ціну на російську нафту у межах від 10 до 20 доларів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини