27 жовтня 2022, 08:24

Путін визнав крах російської економіки та йде на крайні заходи

Путін визнав, що російська економіка перебуває під "безпрецедентними обмеженнями", а це спричиняє повний перегляд механізму керування країною.

Путін визнав крах російської економіки та йде на крайні заходи

У вівторок, 25 жовтня, глава РФ провів перше засідання координаційної ради щодо забезпечення основних потреб російської армії. Нарада проходила у форматі відеоконференції, у якій брали участь 19 членів "політбюро", включаючи прем'єр-міністра Мішустіна.

Під час засідання Путін заявив, що РФ перебуває перед "серйозними викликами", а економіка - перед "безпрецедентними обмеженнями", повідомляє "Україна 365".

Приділив велику увагу економіці у період "спецоперації", коли всі повинні працювати на армію: всі питання відтепер мають вирішуватись швидко, а про стандартні бюрократичні процедури доведеться забути.

Джерело у Мінфіні РФ зізналося, що головна теза Путіна — перехід усієї економіки на режим "воєнного часу", а отже питання освіти, культури, здоров'я і так далі відходять на другий план.

Наразі російська економіка працюватиме за принципом економіки СРСР у роки Другої світової війни. Тільки цього року витрати на оборонну сферу збільшили на 1,2 трлн рублів, що становить 4,2 трлн. 2023 року до цієї суми планується додати ще 300 млрд рублів.

У 1,5 рази побільшало фінансування всіх силових структур. Бюджет Росгвардії, МВС, спецслужб і слідчих органів уперше в історії РФ перевищив суму 4,2 трлн рублів.

Ще навесні Держдума РФ ухвалила рішення, що дає право перейти на економіку "воєнного часу". У вересні розпочалася "часткова" мобілізація, а у жовтні введено військовий стан на окупованих територіях України.

Військовий стан і режим підвищеної готовності дають додаткові права силовим структурам. Аналітики з "Локо-Інвест" підрахували, що в окремих регіонах РФ на військові витрати з бюджету виділено до 43% всього фінансування.

Раніше ми повідомляли, що за підсумками вересня Росстат зафіксував сильне падіння обсягів промисловості з початку війни.

Нагадаємо, незважаючи на газовий шантаж з боку РФ, багатьом країнам ЄС вдалося закачати до своїх сховищ до 100% "блакитного палива".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини