19 листопада 2022, 22:04

Ердоган скористався нездатністю РФ блокувати зернову угоду, залишивши Путіна ні з чим

Експерт показав, як президент Туреччини скористався нездатністю РФ блокувати зернову угоду.

Ердоган скористався нездатністю РФ блокувати зернову угоду, залишивши Путіна ні з чим

РФ не здатна блокувати зернову угоду, тому погоджується з вимогами Реджепа Ердогана та Туреччини. Кремль при цьому змушений під зовнішнім спокоєм намагатися приховати свої невдачі, й це у той час, як умови Росії щодо перевезення її добрив не були виконані.

Про це в ефірі Must Know заявив Ігор Семиволос.

Очільник Центру близькосхідних досліджень наголосив, що президент Туреччини цілеспрямовано, з одного боку, наголошує на нібито "важливості" Володимира Путіна, а з іншого - ставить його у становище з єдиним допустимим варіантом вибору. Ердоган, іншими словами, не залишає Путіну жодного вибору, окрім вигідного Туреччині.

Семиволос водночас підкреслив, що позиція Туреччини щодо співпраці з Росією "не може не дратувати". На його думку, Україні слід робити висновки з цього під час побудови подальших відносин із Туреччиною.

Нагадаємо, ще 1 листопада після відмови РФ від зернової угоди Туреччина заявляла, що продовжить вивозити зерно.

Раніше Володимир Путін вимагав, щоб Україна не створювала загрози для російських кораблів у Чорному морі, тоді угоду буде продовжено. Іншими словами, кремлівський диктатор хотів, щоб ЗСУ не атакували кораблі, які б'ють ракетами по території України.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Павел Приходько

Останні новини