22 листопада 2022, 21:54

Підраховано мінімум, який Росія винна "Укренерго" тільки за обстріли: сума вражає

Сума матеріальних збитків, завданих російськими військовими злочинцями, перевищує 70 млрд грн.

Підраховано мінімум, який Росія винна "Укренерго" тільки за обстріли: сума вражає

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив на засіданні Кабінету міністрів, що через російські обстріли української критичної енергоінфраструктури тільки збитки одного "Укренерго" перевищують 70 мільярдів гривень, інформує "Урядовий портал".

Очільник уряду наголосив, що 70 млрд грн - це лише попередня цифра, а остаточна буде набагато більшою.

Вважаємо, що щонайменше цю суму мають заплатити Україні РФ та її злочинне керівництво, причому це тільки компанії "Укренерго" за одні обстріли. А остаточну суму репарацій буде встановлено пізніше, коли Москва зазнає військової поразки, а Путін і його подільники сядуть на лаву підсудних.

Шмигаль нагадав, що з 11 жовтня Україна призупинила експорт електроенергії до Євросоюзу, відколи почалася масована атака на нашу енергосистему. Отже, наш бюджет тепер недоотримуватиме знову-таки через російських військових злочинців.

"Наразі над відновленням енергомереж, пошкоджених російськими ракетами та дронами, працює 70 ремонтних бригад, понад 1000 енергетиків", - додав прем'єр.

Нагадаємо, армія РФ здійснила чергову ракетну атаку по Україні. Ворог бив по газодобувному підприємству "Південмаш", ракети влучили у житлові будинки у Вільнянську, є кілька жертв.

Як повідомлялося раніше, є ризик, що Росія може підірвати ядерний заряд у космосі з метою згенерувати електромагнітний імпульс для відключення електроенергії в Україні.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини