12 грудня 2022, 22:17

Космічне фіаско РФ: черговий супутник-шпигун згорів в атмосфері через два місяці

Космічний апарат розвідки "Космос 2560" самоліквідувався, як і його попередник.

Космічне фіаско РФ: черговий супутник-шпигун згорів в атмосфері через два місяці

Росія 16 жовтня зробила спробу вивести на орбіту військовий супутник "Космос-2560", який перестав справлятися з покладеною на нього місією. Лише через кілька місяців роботи апарат зайшов в атмосферний простір і згорів. Інформацією про цю подію поділився у "Твіттер" Джонатан Макдауелл. Він повідомив, що попередню спробу вивести супутник тієї ж серії також спіткала невдача.

"Військовий супутник РФ "Космос 2560", запуск якого відбувся ув жовтні цього року, повернувся в атмосферний простір уже 10 грудня. Як і його попередник, він не був виведений на орбіту", - заявив учений.

Відомо, що у Міноборони РФ 16 жовтня 2022 року повідомили про успішне виведення на орбіту супутника "Космос 2560". З цією метою з космодрому Плесецьк стартувала ракета-носій "Ангара 1.2". Офіційні джерела не повідомили подробиць щодо цілей проведення запуску. Однак пізніше стало відомо, що апарат запускався у режимі секретності, оскільки був призначений для ведення роботи з оптичного стеження.

Раніше у ЗМІ була інформація про те, що аналогічна модель супутника вже згоріла в атмосфері 19 травня 2022 року, не пропрацювавши й місяця.

Тим часом у Кремлі заявили про наміри здійснити удар по супутниках Ілона Маска, які США застосовує для надання допомоги у війні.

Відомо, що супутники зафіксували розміщення російських бомбардувальників на авіабазі міста Енгельс.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Ольга Пилипенко

Останні новини