15 грудня 2022, 14:56

"Це вже нереально", – Несміян розповів, що РФ назавжди втратила через аферу Путіна в Україні

Росія втратить до половини експорту газу 2022 року за підсумками афери Путіна в Україні та повернутися на ринок Європи у колишньому обсязі не зможе вже ніколи.

"Це вже нереально", – Несміян розповів, що РФ назавжди втратила через аферу Путіна в Україні

Експорт російського газу в країни далекого зарубіжжя впав одразу на 45,1% (80,2 млрд куб. м), становивши лише 97,8 млрд куб. м. Про це повідомляють інформаційні агентства, цитуючи заяву "Газпрому". Більше того, за підсумками всього року "Газпром" може втратити 50% експорту.

Російський блогер і економічний аналітик Анатолій Несміян у своєму телеграм-каналі зазначає, що повернути колишні обсяги "Газпром" у майбутньому вже точно не зможе. Його місце займуть нові постачальники з Азії, а Росія назавжди втратить колишні доходи від продажу "блакитного палива" через аферу Путіна в Україні.

"Зруйновані "Північні потоки" плюс явно некомфортний український напрямок - це велика частина транспортних систем, але, головне, тепер Європа сама скорочує імпорт російського газу, та навіть нинішнє скорочення явно не межа", - зазначив він.

Більше того, головна та найболючіша для Росії подія відбувається на півдні. Напередодні Ердоган провів зустріч "трьох сестер" - Туреччини, Азербайджану та Туркменії, де підписано 5 документів, на підставі яких вестиметься робота з будівництва та наповнення додаткових потужностей Південного газового коридору, тобто збільшення постачань Азербайджану та перекидання туркменського газу у цю систему.

Експерт підкреслює, що, поза всякими сумнівами, до цього союзу у недалекому майбутньому приєднаються Казахстан і Узбекистан. У підсумку обсяги Росії, що випали, приблизно до 25-го року замістить газ, що надходить системою ТАНАП.

"Втратити ринок непросто, але Кремлю це вдалося. Повернутися на нього ще складніше. І, найімовірніше, це буде абсолютно нереально, оскільки порожнє місце швидко займають інші", - підкреслив він.

Раніше країни ЄС виключили російський газ із контрактів на проведення спільних закупівель.

Ми також писали, що Амурський газохімічний комплекс і газопереробний завод в Усть-Лузі опинилися на межі заморожування через агресивну політику Кремля.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини