24 грудня 2022, 16:56

У Росії залізниця та порти захлинулися у китайських вантажах

Росію накрив транспортний колапс у зв'язку зі зростанням перебоїв із доставкою у країну вантажів із Китаю.

У Росії залізниця та порти захлинулися у китайських вантажах

У Росії залізниця та порти захлинулися у китайських вантажах. Зростання перебоїв із доставкою у РФ китайських вантажів почалося після того, як Китай накрила чергова хвиля захворюваності на коронавірус. Найсильніше це позначилося на залізничному сполученні, але страждають і морські перевезення, пише VPost із посиланням на працівників компаній у сфері логістики.

Зараз відправлений із Китаю залізницею вантаж буде йти до Росії 1,5-2 місяці, розповідають співрозмовники. У жовтні середній термін доставки вантажу з КНР до Москви залізничним транспортом становив близько 30 днів, але вже тоді було зрозуміло, що станції столичного залізничного вузла у РФ починають зазнавати труднощів і не витримують навантажень.

Причиною ситуації, що склалася, є не тільки сплеск COVID у Китаї, де у залізничних компаніях хворіє по 70% співробітників, а й проблеми на російській території, де склади з контейнерами регулярно опиняються у відстійниках і простоюють по одному-два тижні в очікуванні розвантаження.

Нагадаємо, у Китаї після скасування жорстких антикоронавірусних заборон на початку грудня COVID заразилися 248 млн осіб, що становить майже 18% населення країни, інформують західні ЗМІ. Водночас офіційна статистика, що публікується у КНР, дає куди менші цифри.

Аналітики зазначають, що спалах коронавірусу, який охопив Китай, - велика проблема для Росії, чия економіка сильно залежить від поставок зі Сходу. Параліч китайської промисловості напевно позначиться на цінах на енергоресурси на світових ринках.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини