9 січня 2023, 09:15

У Росії виявлено вразливість фінансової системи – Центральний банк терміново вживає заходів

Банк Росії ввів прямі обмеження на видачу споживчих кредитів і позик для своїх клієнтів – тепер для пересічного громадянина буде не так просто отримати гроші у борг.

У Росії виявлено вразливість фінансової системи – Центральний банк терміново вживає заходів

Центробанк Російської Федерації вже з 1 січня року, що настав, ввів жорсткі обмеження на видачу незабезпечених споживчих кредитів і позик, повідомляє Діалог.UA, ґрунтуючись на публікаціях, розміщених у російських ЗМІ.

Як повідомили представники ключового регулятора економіки РФ, вразливість російської фінансової системи до потенційних шоків незабаром ризикує різко збільшитися, особливо у тому разі, якщо зростання споживчого кредитування, що відновилося, супроводжуватиметься зниженням стандартів кредитування.

У принципі, офіційне пояснення регулятора нових обмежень - це ширма, насправді ж масштаб катастрофи, що спіткала економіку РФ, можна читати і між рядків.

Так, у Центробанку зазначили, що запровадження макропруденційних лімітів нібито дасть змогу "оперативно обмежити ризики можливого збільшення боргового навантаження населення". Але за фактом це означає, що Путін своєю агресивною та відверто злочинною політикою довів економіку Росії до такого стану, що населення "скрепної" країни ризикує опинитися по вуха у боргах і стати неплатоспроможним, тому російський Центральний банк вирішив різко посилити умови кредитування, щоб обмежити кількість людей, яким видають гроші у кредит.


Нагадаємо, професор із США попередив росіян, що "бульбашка лопається", та порадив якомога швидше забирати свої гроші з банків.

Як повідомлялося раніше, у Росії рекордно обвалився курс рубля: "дерев'яний" полетів униз через дірку у бюджеті.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини