17 січня 2023, 20:43

Нові санкції ЄС закриють лазівки для їх обходу – Урсула фон дер Ляєн

Глава Єврокомісії анонсувала десятий пакет санкцій щодо Росії, який посилить роботу раніше введених обмежень.

Нові санкції ЄС закриють лазівки для їх обходу – Урсула фон дер Ляєн

Євросоюз має намір затвердити десятий пакет антиросійських санкцій, запровадження яких може відбутися вже наприкінці лютого 2023 року. З такою заявою виступила глава ЄК Урсула фон дер Ляєн. Про це стало відомо з повідомлення телеканалу CNN.

Політикиня заявила, що нові заходи будуть спрямовані на викорінення лазівок, що залишилися та дають змогу у поточних умовах обходити вже введені раніше обмеження. Обхід санкцій у цьому разі супроводжуватиметься серйозними наслідками.

"Новий десятий раунд буде зосереджений на розв'язанні основної проблеми - закриття наявних лазівок, що дасть змогу поставити крапку у спробах обходити санкції. Заходи також будуть спрямовані на те, щоб ті, хто їх вживає, стикалися з серйозними наслідками", - сказано у заяві.

Глава ЄК звернула увагу на наслідки введення санкцій, вказавши на те, що вони здатні мати серйозний негативний вплив на економіку РФ і на десятиліття спровокувати рецесію.

Раніше повідомлялося, що на тлі втрати довіри до РФ Єврокомісія ухвалила рішення про припинення дії спрощеного візового режиму для громадян РФ.

Відомо, що Єврокомісія має намір посилювати фінансову підтримку України, спрямовану на відновлення країни.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Ольга Пилипенко

Останні новини