23 січня 2023, 21:55

В Україну повертається зима з хуртовиною та снігопадами: прогнози синоптиків

Перший місяць нового року тішив українців майже весняним теплом і мінімальною кількістю опадів, проте незабаром синоптична ситуація зміниться.

В Україну повертається зима з хуртовиною та снігопадами: прогнози синоптиків

Незабаром зима повноцінно вступить у свої права та повернеться в Україну з хуртовиною та снігопадами. Народний синоптик Станіслав Щедрін каже, що вже з 27 січня можна буде відчути перші ознаки активних циклонів.

До 3 лютого в Україні можливі сильні снігопади, хуртовини. На дорогах буде непроста ситуація: можливі замети й ожеледиця, налипання мокрого снігу. Особливим випробуванням буде вітер, а жителям південних областей варто приготуватися до дощу з мокрим снігом. Усім, хто планує далекі поїздки, варто враховувати можливі ризики.

На щастя, замети довго лежати не будуть.

Синоптикиня Наталка Діденко прогнозує, що тиждень, який настав, буде синоптично спокійним, без різких коливань температури або бурхливих метеорологічних явищ. На істотні опади не варто розраховувати, температура повітря коливатиметься  біля нуля вдень, опускаючись уночі до "мінусів".

Завтра, 24 січня, в Україні опадів не передбачається. Якщо сильний туман не осяде, то є шанс побачити сонячні прояснення.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали, що після періоду рекордного тепла в Україну прийде більш прохолодне та сухе повітря.

Народний синоптик Щедрін вважає, що 2023 року зима рано поступиться своїм місцем весні. У другій декаді лютого у країну повернеться потепління, на градуснику встановляться "плюси".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини