29 січня 2023, 19:59

Сніг і "більш ясний" мороз: синоптик анонсувала повернення "класичної зими"

Синоптик Наталка Діденко стверджує, що в Україні "зими ще буде достатньо".

Сніг і "більш ясний" мороз: синоптик анонсувала повернення "класичної зими"

Повернення "класичної зими" зі снігом і "більш ясним" морозом очікується в Україні з 4 лютого, ближче до наступних вихідних.

Таким прогнозом поділилася народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Попри те що вже хочеться сонячних днів, зимової погоди "ще буде достатньо", повідомила фахівець.

Тим часом у понеділок, 30 січня, сніг і мокрий сніг накриє західні області, а у другій половині доби опади підберуться до Житомирської, Київської та Чернігівської областей. Крім цього, мокрий сніг або дощ прогнозується завтра у Донецькій, Луганській, Запорізькій областях, а також на Кримському півострові. На решті території країни переважатимуть сухі повітряні маси.

Ще однією особливістю погоди у перший день нового тижня буде сильний вітер у західних і північних регіонах. Часом пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Температура у більшості областей залишиться незмінною та коливатиметься у межах -2...+2 градусів. У Києві найближчої ночі -5...-3 градуси, удень - від 0 до +1.

Згідно з прогнозом для Києва, опублікованим на порталі Gismeteo, у наступних вихідних справді засніжить і встановляться помірні морози. Температура повітря у столиці 4 і 5 лютого становитиме -5...-3 градуси. 

Раніше практично аналогічним прогнозом на понеділок, 30 січня, поділилися в Укргідрометцентрі. Крім того, синоптики попередили про ожеледицю на дорогах.

Нагадаємо, снігопади на наступні вихідні пообіцяв і народний синоптик Станіслав Щедрін. Опади забезпечить потужний циклон, який рухається з півдня.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини