7 лютого 2023, 14:02

"Гірше стало тільки Росії", – Зеркаль озвучила ознаку успіху нових нафтових санкцій

За допомогою санкцій йде неквапливе стискання пальців на шиї російської економіки, країна-агресор тоне у своїй нафті.

"Гірше стало тільки Росії", – Зеркаль озвучила ознаку успіху нових нафтових санкцій

З 5 лютого набуло чинності обмеження ЄС, G7 й Австралії на російські нафтопродукти, що перевищують певну "цінову стелю".

Як підрахували аналітики з фінського центру CREA, тепер щотижня бюджет РФ втрачатиме додатково майже $2 млрд. Росія хотіла домогтися паніки на нафтовому ринку, а у підсумку сама залишилася біля розбитого корита та не знає, куди подіти сировину.

Детально про нове ембарго та його дієвість розповіла впливова українська дипломатка, радниця глави Міненерго України Лана Зеркаль.

У Facebook вона зазначила: тільки дурень або російський агент зараз може говорити, що санкції не працюють. Насправді Росія тоне у своїй же нікому не потрібній нафті, а економіка йде на дно.

"Світ не перевернувся догори дном, світові ринки не відреагували на це ніяк - гірше стало тільки Росії. Спокій на ринках - ознака успіху нових санкцій", - пише Зеркаль.

У Росії вже простоює 12% потужностей нафтопереробки. Москві нікуди збувати своє "токсичне" паливо. Нафту та пальне у РФ за копійки скупили Китай та Індія, але це лише мала частка необхідного обсягу експорту. Далі буде тільки гірше, бо зберігати ніде ні нафту, ні нафтопродукти.

Кремль домагався паніки на ринках і стрибка цін, щоб торгуватися за скасування санкцій на своїх умовах, але програв і у цьому.

"Спокійне, неквапливе стискання пальців на шиї російської економіки саме те, що нам із вами потрібно", - констатувала дипломат.

Нагадаємо, почало діяти обмеження цін на російські нафтопродукти. Експерти кажуть, що дія цього заходу буде суттєвішою, ніж "стеля" цін, вона вдарить по індустрії нафтопереробки Росії.

Раніше Зеркаль пояснила, чому Путіну не вдасться дотиснути Європу газом.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини