9 лютого 2023, 16:12

У Росії великий бізнес показав дулю Путіну, відмовившись платити "добровільні" 200 млрд руб. на війну

Російські бізнесмени докладно пояснили, з яких причин у них немає можливості задовольняти величезні апетити Кремля.

У Росії великий бізнес показав дулю Путіну, відмовившись платити "добровільні" 200 млрд руб. на війну

Великі підприємці Російської Федерації відмовилися перераховувати так звані "добровільні" внески до держбюджету країни у розмірі понад 200 мільярдів рублів, передає ТГ-канал "Україна 365", ґрунтуючись на матеріалах, розміщених у російських мас-медіа.

У ЗМІ РФ підкреслюють, що радник диктатора Путіна Орєшкін уже на початку цієї весни хотів порадувати своє начальство надходженнями до бюджету від вітчизняного бізнесу.

Як раніше писало видання The Bell, визнане у РФ "іноагентом", у Кремлі зажадали від великого бізнесу внести одноразову виплату у розмірі 200 млрд рублів на тлі дефіциту скарбниці.

Однак глава Російського союзу промисловців і підприємців Олександр Шохін наголосив, що російські приватні компанії 2 місяці "обговорювали" цю ідею про добровільно-примусовий внесок, після чого "дійшли висновку про її нереалізованість".

Бізнесмени підкреслюють, що виплатити таку величезну суму важко "і з погляду маржинальності бізнесу у 2022 і 2023 роках, і з погляду ситуації зі сплачуваними податками".

Шохін також акцентував увагу на тому факті, що практично всі фінансові кошти, зароблені 2022 року, "вже розподілені", та додав найважливіше: "сприятлива кон'юнктура" для цілої низки російських компаній припинилася через "військову операцію" в Україні. Голова РСПП пояснив, що російські бізнесмени втратили цілі ринки збуту, зокрема й найбільший - європейський.

"Російський бізнес відмовляється оплачувати войнушку свого недофюрера", - так прокоментували українські блогери факт відмови підприємців відправляти до бюджету РФ 200 млрд рублів.

Раніше ми повідомляли, що військова пропаганда диктатора Путіна готує росіян до майбутніх злиднів.

До речі, нещодавно Bloomberg написав, про те, як російська еліта стурбована, що Путін "збожеволів".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини