13 лютого 2023, 14:33

РФ втрачає найбільшого замовника на військові літаки: Індія призупинила переговори, попит падає

Попит на російське озброєння впевнено падає, особливо після того, як цей "металобрухт" побачили у дії на війні в Україні.

РФ втрачає найбільшого замовника на військові літаки: Індія призупинила переговори, попит падає

Російська Федерація продовжує втрачати партнерів, зокрема й в оборонній сфері. Так, нещодавно стало відомо, що Нью-Делі заморожує переговори щодо гелікоптерів і літаків виробництва РФ, передає ТГ-канал The Moscow Times із посиланням на інтерв'ю "Інтерфаксу" заступника голови Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Росії Володимира Дрожжова.

Варто зазначити, що Індія ще з часів СРСР була чи не найбільшим покупцем зброї та бронетехніки у Кремля. У 2015-му було підписано міжурядову угоду Москви та Нью-Делі на 200 вертольотів "Ка-226Т", загальна вартість цих повітряних суден становила близько 1 мільярд доларів США. Тепер же зависла не тільки ця угода, а й інший контракт на виробництво російських винищувачів "Су-30 МКІ" (РФ запропонувала тоді індусам комплекти для виробництва літаків на її території, загальна сума наближалася до 1,5 мільярда доларів).

На думку президента американського Wilson Center Марка Гріна, Москва здає позиції на ринку озброєнь Індії, яка була до цього її найбільшим покупцем зброї, забезпечуючи 20% усієї кількості замовлень Рособоронекспорту.

"Попит на російську зброю падає після того, як весь світ побачив її у дії в Україні: війна завдала величезного удару по репутації російських постачальників", - наголошує він.

Як раніше повідомлялося, швейцарський банк Credit Susse заморозив одразу третину активів, якими володіла Російська Федерація.

Нагадаємо, у Німеччині заявили про готовність до розгляду питання передачі Україні заморожених російських активів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини