15 лютого 2023, 07:20

"Таємний флот" російських нафтових танкерів потоплять санкціями ЄС

У Євросоюзі тільки задумалися про санкції проти компанії, що перевозить нафту, незважаючи на санкції.

"Таємний флот" російських нафтових танкерів потоплять санкціями ЄС

14 лютого, через майже рік після повномасштабного вторгнення в Україну, ЗМІ знову нагадали, що у Росії є "таємний флот" із 92 нафтових танкерів, розташований у Дубаї. Кораблі "Совкомфлота" були передані кампанії з Дубая SUN Ship Management Ltd ще у квітні 2022 року. З весни РФ таким чином обходить санкції через зазначену компанію, перевозячи свою нафту до низки країн, а особливо до Індії та Куби.

Як повідомляє Politico, згідно з документами, SUN Ship Management Ltd належить громадянам ОАЕ та Росії.

Танкери під прапорами Кіпру та Ліберії перевозять не тільки нафту, а й СПГ, а також хімікати. Загальна місткість флоту з 92 суден 150000 тонн.

Тільки через майже рік після початку повномасштабної війни в Євросоюзі заговорили про введення санкцій проти SUN Ship Management Ltd, яка до цього моменту спокійно обходила всі заборони, доставляючи російську нафту у різні країни. Можливо, це пов'язано з тим, що тільки з 5 лютого в Євросоюзі повністю заборонили купівлю російської нафти.

Нагадаємо, 5 лютого повідомлялося, що Китай, незважаючи на санкції, продає РФ запчастини для винищувачів "Су-35" і вертольотів "М-17", проводячи їх за документами як товари "подвійного призначення".

Раніше, 30 січня, повідомлялося, що Китай закуповує нідерландські чипи у кампаній NXP і Nexperia, продаючи їх Росії.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Павел Приходько

Останні новини