15 лютого 2023, 11:35

Знайдено спосіб, як полегшити життя біженцям і туристам: Україну приєднають до роумінгу Євросоюзу

Європейська комісія внесла пропозицію включити нашу країну до зони роумінгу ЄС, щоб люди не переплачували за зв'язок.

Знайдено спосіб, як полегшити життя біженцям і туристам: Україну приєднають до роумінгу Євросоюзу

В Україні можлива поява спільного з Європою роумінгу. Нещодавно Єврокомісія запропонувала приєднати нашу країну до зони роумінгу держав Європейського союзу, передає Діалог.UA.

Повідомляється, що згадана пропозиція зараз перебуває на розгляді Ради Євросоюзу. У разі якщо рішення буде позитивним, то туристам з України, а також біженцям, які евакуювалися через напад РФ, не доведеться переплачувати за користування мобільним зв'язком у Європі.

Своєю чергою, та туристи з Європи, перебуваючи в Україні, також не переплачуватимуть.

"Коли це станеться, українським громадянам більше не доведеться платити додаткові кошти за користування мобільним телефоном під час перебування в Євросоюзі, а мандрівники з ЄС матимуть такі самі права під час відвідування України", - повідомили представники Єврокомісії.

Довідка: роумінгом називається процес надання послуг зв'язку абоненту поза зоною обслуговування його "домашньої" мережі з використанням ресурсів іншої мережі. Абоненту не потрібно укладати договір з оператором, який його не приймає, тоді як плата за послуги списується з його рахунку. Міжнародний роумінг дає можливість користуватися послугами мобільної мережі закордонного провайдера, але при цьому ціни будуть набагато вищими. У Європі зараз пропонують об'єднати зону обслуговування з Україною.

Нагадаємо, нещодавно Росія вирішила повністю "відрубати" мобільний Інтернет в окупованому Луганську.

Також Діалог.UA писав, що через деякий час після російського вторгнення в Україні вирішили запустити національний роумінг, щоб громадяни змогли залишатися на зв'язку.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини