16 лютого 2023, 14:57

Німеччина зруйнувала плани Росатома з будівництва АЕС у Туреччині однією забороною

ФРН побоюється надавати РФ техніку для будівництва АЕС у Туреччині, заблокувавши її постачання.

Німеччина зруйнувала плани Росатома з будівництва АЕС у Туреччині однією забороною

Російський Росатом залишили без продукції Siemens Energy, її поставки у країну-окупанта заблокував німецький регулятор BAFA. Росатом будує атомні електростанції у Туреччині, саме для цього концерну потрібна продукція Siemens Energy. У Німеччині ж переживають, що європейська продукція замість Туреччини опиниться у РФ.

Про це повідомляє російська газета "Коммерсант".

Досвід обману у німецько-російських торговельних відносинах уже був: приміром, 2017 року труби з ФРН завезли до Криму, а використовували для електростанції у Краснодарському краї РФ.

Туреччина вже забила на сполох через небажання відмовлятися від будівництва АЕС, почавши переговори з Німеччиною. У Берліні можуть змінити свою позицію, але тільки якщо поставки проводитимуть під контролем фахівців Siemens, що означає зростання цінника проекту.

Нагадаємо, 16 лютого повідомлялося, що санкції заходу торкнулися й ексдружини Володимира Путіна Людмили Очеретної: їй доводиться продавати квартири в Іспанії за 2,2 млн євро.

Раніше, 15 лютого, повідомлялося, що Євросоюз думає ввести санкції проти "таємного флоту" у Дубаї, за допомогою якого Росія обходить нафтові санкції.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Павел Приходько

Останні новини