26 лютого 2023, 16:50

Погода в Україні на межі лютого та березня: синоптик дав детальний прогноз

Майбутній тиждень в Україні обійдеться без стихійних явищ і активних штормових циклонів.

Погода в Україні на межі лютого та березня: синоптик дав детальний прогноз

Погодні умови на рубежі лютого та березня на більшій частині Європи відповідатимуть кліматичній нормі, й Україна не буде у цьому плані винятком. Наступного тижня температурні показники у більшості українських регіонів очікуються вищими за норму на 1-4 градуси, а в окремі дні у західних і північних областях - нижчими за норму на 1-3 градуси.

Таким прогнозом поділився синоптик Ігор Кибальчич, передає Meteoprog.

Стихійних явищ й активних штормових циклонів найближчими днями не буде. Періодично можливі опади у вигляді снігу та дощу, але у межах норми. Найтепліша погода традиційно очікується у південній частині країни.

Особливо теплим виявиться перший день тижня: у понеділок температура протягом доби становитиме -1...+5 градусів, у південних регіонах, Приазов'ї та на Донеччині вдень +6...11 градусів, а у Запорізькій, Дніпропетровській областях і у Криму повітря прогріється ще сильніше - до +12...17 градусів.

У наступні дні температурні показники опустяться на кілька градусів і коливатимуться протягом доби від -7 до +7 градусів. У Карпатах вночі в окремі дні стовпчики термометрів опустяться до -10 градусів.

На вихідні знову потеплішає на кілька градусів: 4-5 березня температура вдень очікується у межах -3...+3 градуси, вдень від +3 до +9 градусів, у південних областях місцями до +13 градусів.

Згідно з прогнозом, опублікованим на порталі Gismeteo, у Києві опади найближчого тижня не передбачаються, температура вночі коливатиметься від +1 до +6 градусів, вночі від -2 до 0 градусів.

Раніше народний синоптик Станіслав Щедрін повідомив, що з 25 лютого в Україну прийшло потепління, проте короткострокові періоди похолодання ще можливі.

Зі свого боку, синоптик Наталя Птуха повідомила про можливі вторгнення арктичного повітря на початку березня та зниження температури до мінусових позначок.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ

Автор: Артем Малиновский

Останні новини