10 березня 2023, 08:06

США покарали китайські компанії санкціями за допомогу Ірану – розкрито причини

Сполучені Штати вводять санкційні заходи проти китайських компаній, замішаних у виробництві дронів, зокрема Shahed-136.

США покарали китайські компанії санкціями за допомогу Ірану – розкрито причини

За підтримку іранської програми створення безпілотників, які згодом потрапляють до рук російських військових злочинців, були покарані компанії з КНР.  У "чорному списку" опинилися 5 фірм-виробників Koto Machinery, Raven, Guilin Alpha, S&C Trade і Caspro, а також одна фізична особа (її не називають - ред.).

Про це пише Тelegram-канал "Україна 365" з посиланням на Мінфін США.

Американською стороною виявлено чергову схему закупівель, що забезпечує постачання у Росію БПЛА й інших озброєнь для застосування у війні проти України. Встановлено зв'язок вищезгаданих китайських виробників з Іраном у сфері поставок компонентів і комплектувальних, "які використовує, зокрема, іранська авіаційна промислова компанія HESA, що виробляє дрони-камікадзе Shahed-136", наголошується у повідомленні відомства.

У Вашингтоні вважають, що Іран безпосередньо причетний до жертв серед українського цивільного населення через використання країною-агресором Росією "Шахедів".

Повідомлялося, що США вже обговорюють із союзниками введення санкцій проти офіційного Китаю, якщо він надасть військову допомогу Росії.

Раніше політолог Андрій Піонтковський пролив світло на велику гру Китаю та США, вважаючи можливим розрив економічних зв'язків.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини