15 березня 2023, 08:08

У РФ на межі звільнення 150 000 осіб – розплата за війну в Україні

Чергова сфера економіки у Росії загнана у глибоку кризу – сотні тисяч людей опиняться без роботи.

У РФ на межі звільнення 150 000 осіб – розплата за війну в Україні

Підсумком вторгнення російської армії в Україну є санкції та різка деформація автомобільного ринку у Росії. Під загрозою закриття опинилося понад 2000 автосалонів із масовим звільненням співробітників.

Дилери, які до розв'язаної війни торгували автомобілями брендів, що залишили російський ринок, і не зуміли оперативно переорієнтуватися, найближчим часом припинять свою діяльність. Росію накриє нова хвиля масових звільнень.

Як попередив віце-президент асоціації "Російські автомобільні дилери" (РОАД) Андрій Подщеколдін, понад 150 000 співробітників дилерських центрів позбудуться роботи.

Крім того, ситуація, що склалася, потужно вдарить по інвестиціях і обернеться колосальними втратами.

Подщеколдін зазначив, що для запуску одного дилерського центру необхідні інвестиції у розмірі 100 млн рублів, водночас один шоурум у середньому дає роботу 74 співробітникам. Іншими словами, під загрозою втрати опинилося близько 220 млрд інвестицій, передає ТГ-канал RTVI.

Віце-президент асоціації б'є на сполох і закликає вирішити цю проблему.

Повідомлялося, що росіяни обурилися, дізнавшись "нові ціни" на автомобілі. Китай продає свої авто в РФ з чотириразовою накруткою.

Як писав раніше Діалог.UA, у РФ заради порятунку економіки звільнять 50% силовиків. "У 2024-му грошей не буде", - пояснив бізнесмен Олег Дерипаска.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини