24 березня 2023, 15:49

Китай почав блокувати відвантаження товарів до Росії після візиту Сі Цзіньпіна до Москви

Найбільша логістична компанія КНР перестала відвантажувати товари у РФ, пославшись на санкції.

Китай почав блокувати відвантаження товарів до Росії після візиту Сі Цзіньпіна до Москви

У Росії почалися проблеми з отриманням товарів з Китаю: найбільша китайська логістична компанія OOCL Logistics відмовилася відвантажувати зі своїх складів одяг до Владивостока, пославшись на дію західних санкцій щодо Москви.

Про це Baza розповіло джерело, що займається закупівлями в одній із російських компаній.

Наразі товар застряг на складах у Шанхаї та Шеньчжені. Одяг мали спочатку доставити до Владивостока, а звідти розподілити по решті регіонів РФ, проте представник китайської компанії повідомив про відмову приймати товари від російських постачальників. OOCL Logistics також не має наміру вантажити товари у контейнери та передавати їх сторонньому перевізнику.

У зв'язку з цим російській компанії тепер необхідно в екстреному порядку шукати нові склади й обхідні шляхи доставки товару на територію РФ. 

OOCL Logistics входить до структури Orient Overseas, штаб квартира якої розташована у Гонконзі. Компанія є однією з найбільших у світі організацій з контейнерних перевезень і має свої представництва у різних країнах. Раніше у російських клієнтів не було проблем у роботі з цією компанією.

Примітно, що відмова відвантажувати товари у Росію сталася незабаром після візиту лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви та його зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Казахстан з 1 квітня обмежить паралельний імпорт до Росії. У країні запрацює онлайн-система з відстеження всього ланцюжка переміщення товарів, щоб не допустити порушення введених проти Москви західних санкцій. Раніше влада Казахстану неодноразово заявляла про намір дотримуватися чинних щодо Росії обмежень.

Крім того, Туреччина на початку березня призупинила через санкції оформлення митних документів на вантажі, що прямують до РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини