3 квітня 2023, 10:07

Росія, вступивши у змову з картелем ОПЕК, ухвалила рішення накрутити ціни на нафту

Російські нафтогазові монополісти разом з азіатськими "партнерами" вирішили знову скоротити видобуток, щоб підняти вартість "чорного золота".

Росія, вступивши у змову з картелем ОПЕК, ухвалила рішення накрутити ціни на нафту

Російська Федерація, намагаючись компенсувати збитки, завдані західними санкціями, хоче підняти ціни на нафту, використовуючи для цього бажання торговців з ОПЕК підвищити власні доходи. Так, Кремль вступає у змову з картелем і намагається домовитися про синхронне скорочення видобутку сировини. Це рішення експортерів нафти стало несподіваним і, на думку аналітиків, призведе до зростання цін, інформує Reuters.

Стало відомо, що у неділю, 2 квітня, одразу кілька держав, що входять в ОПЕК+, зокрема й РФ, оголосили про скорочення видобутку нафти більш ніж на 1 млн барелів на добу.

Повідомляється, що скорочення виробництва "чорного золота" почнеться вже у травні 2023 року та триватиме щонайменше шість місяців. Олігархи з Росії та інших країн ОПЕК+ хочуть викликати на ринку штучний дефіцит за рахунок зниження пропозиції. За прогнозами фінансових експертів, такий крок може призвести до підвищення вартості нафти на 10 доларів за барель.

Нагадаємо, у лютому поточного року експорт російської нафти скоротився на 0,5 млн барелів на добу порівняно із січнем, а доходи РФ від продажу нафти знизилися на 42% у річному порівнянні.

Як раніше повідомлялося, в Євросоюзі не виключають можливості зниження граничної ціни російської нафти: "стелю" можуть опустити ще на п'ять доларів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини