9 квітня 2023, 20:07

На Україну очікує нове вторгнення арктичного повітря: де та коли можливі заморозки

Найближчого тижня в Україні очікується нестійкий характер погоди з відчутним похолоданням до вихідних.

На Україну очікує нове вторгнення арктичного повітря: де та коли можливі заморозки

Синоптична картина в Україні наступного тижня матиме неоднорідний характер: якщо на початку тижня очікується дощова та тепла погода, то ближче до вихідних опади припиняться, але при цьому відбудеться відчутне зниження температурних показників.

Таким прогнозом поділився синоптик Ігор Кибальчич, слова якого наводить Meteoprog.

У першій половині тижня метеорологічна обстановка у країні визначатиметься розвитком циклону над акваторією Чорного моря, який принесе опади у вигляді дощу у більшості областей.

Однак у другій половині тижня у північно-східній частині Європи сформується потужний антициклон, який буде причиною зменшення опадів. На вихідні у східну периферію цього антициклону увірветься арктичне повітря, внаслідок чого температура повітря опуститься. Найвідчутнішим похолодання буде на Лівобережжі: подекуди у нічний час доби тут можливі заморозки, а вдень стовпчики термометрів навряд чи піднімуться до +10...15 градусів.

У будні температура повітря коливатиметься у межах +3...10 градусів, удень +10...17, у Криму до +18 градусів.

У вихідні температурні показники вночі будуть у діапазоні +3...8, вдень +6...11 градусів. На Лівобережжі 0...5 вночі, вдень +8...13 градусів. Як уже було сказано вище, істотних опадів наприкінці тижня не передбачається.

Зі свого боку, синоптики Укргідрометцентру розповіли, що у понеділок, 10 квітня, дощі пройдуть на всій території країни, за винятком південних областей. Температура повітря вночі становитиме +3...8, удень +10...15, на сході та півдні до +18 градусів.

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін попередив про сильні дощі з грозами у Кіровоградській, Черкаській, Київській і Житомирській областях у другій половині дня 9 квітня.

В Укргідрометцентрі також обіцяли дощову погоду у неділю, але з комфортними +10...15, а на півдні до +18 градусів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини