11 квітня 2023, 13:45

"Росія повинна понести покарання", – Ахметов рішуче має намір судитися з РФ і подає позов

Український бізнесмен Рінат Ахметов вимагатиме від країни-агресора РФ компенсації всіх збитків, які вона принесла йому з 2014 року.

"Росія повинна понести покарання", – Ахметов рішуче має намір судитися з РФ і подає позов

Олігарх Рінат Ахметов заявив, що для нього, як і багатьох українців, війна з Російською Федерацією розпочалася не з повномасштабного вторгнення 24 лютого, а ще 2014 року. Починаючи з цього періоду країна-окупант і створені нею "бананові республіки" стали захоплювати найважливіші для економіки підприємства та руйнувати інфраструктуру України. Бізнесмен має намір через суд вимагати від Росії компенсації всіх збитків, завданих йому у результаті втручання у діяльність або захоплення активів та інвестицій терористичними "Л/ДНР".

Про це йдеться на офіційному сайті холдингу SCM, який заснований Ахметовим.

Бізнесмен подає позов проти Росії. Він вимагає компенсувати збитки за "Донбас Арену", у будівництво якої було інвестовано понад $400 млн (наразі знаменитий стадіон у центрі Донецька занедбаний і заростає бур'яном), й активи, відібрані росіянами у 2014-2017 роках. Позов стосується десятків найбільших підприємств, об'єктів і нерухомості на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Моя позиція незмінна: ми будемо домагатися справедливості всіма законними методами в усіх можливих інстанціях. Росія повинна понести покарання за свої злочини проти України та українців... Справедливість має бути відновлена, й агресор отримає як фінансове, так і кримінальне покарання", - наводяться слова Ахметова.

Гроші, які відшкодує РФ, мільярдер спрямує на післявоєнне відновлення України та підняття економіки країни.

Раніше Ахметов пообіцяв, що "Україна отримає репарації від Росії у повному обсязі". Він назвав дії окупантів у Маріуполі геноцидом.

Нагадаємо, відомий журналіст із РФ Сергій Пархоменко закликав росіян змиритися з неминучістю репарацій: "Кожен заплатить за Путіна".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини