14 квітня 2023, 07:59

Конгресмени США готують для шанувальників партії Орбана неприємний сюрприз – ЗМІ

Демократи та республіканці працюють над новим законопроєктом щодо санкцій проти провідних політиків Угорщини.

Конгресмени США готують для шанувальників партії Орбана неприємний сюрприз – ЗМІ

Між США й Угорщиною давно конфлікт на тлі політичних поглядів. Найбільше Вашингтон конфліктує з політиками з правлячої партії Віктора Орбана.

Напередодні ЗМІ повідомили про те, що конгресмени США з двох партій солідарні у ситуації довкола Угорщини та готують санкції щодо політиків з уряду Орбана, інформує The Guardian.

Джерело повідомляє, що до "чорного списку" потраплять як колишні, так і чинні політики, які пов'язані або симпатизують партії "Фідес". Поки що перелік фізичних осіб не називають.

ЗМІ повідомляють, що сам законопроєкт почали готувати 2022 року, а на розгляд Конгресу його подадуть у травні. Американська преса не сумнівається, що новий законопроєкт отримає схвалення.

Ще на початку поточного тижня угорські ЗМІ написали про те, що у США готують санкції проти деяких місцевих політиків.

У середу, 12 квітня, США наклали санкції на Міжнародний інвестиційний банк і менеджера Імре Ласлочки. Того ж дня посол США в Угорщині Девід Прессман назвав Угорщину важливим союзником Вашингтону, але він стурбований зближенням Будапешту з Москвою.

Між США й Угорщиною вже не один місяць тривають дипломатичні конфлікти. Посол США заявив про подвійні стандарти з боку політики Орбана, який публічно у Мережі підтримав Дональда Трампа.

Востаннє США запроваджували санкції проти Угорщини 2014 року, коли до "чорного списку" потрапило 8 політиків.

Раніше угорський ресурс "444" повідомив про те, що Вашингтон планує ввести санкції проти низки "впливових" громадян Угорщини.

Нагадаємо, у Зеленського різко висловилися на адресу Угорщини щодо "економічної" дружби з РФ на тлі війни в Україні.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини