2 травня 2023, 13:37

Tinder йде з Росії через гучний скандал із Путіним – Reuters

Tinder оголосив про відхід з російського ринку, оскільки не хоче бути у країні, президента якої оголошено міжнародним злочинцем з ордером суду Гааги на арешт.

Tinder йде з Росії через гучний скандал із Путіним – Reuters

Росія отримує все нові й нові удари від світових компаній за вторгнення окупаційної армії в Україну. Компанія Match Group, що володіє сервісом знайомств Tinder, планує припинити роботу у Росії до 30 червня. Про це йдеться у річному звіті про вплив, опублікованому на сайті компанії.

Виконавчий директор Friends Fiduciary Corp, акціонера Match Group, заявив інформаційному агентству Reuters, що у компанії були вагомі причини піти з російського ринку. За його словами, погано, коли надійний бренд продовжує роботу у країні, президент якої звинувачений Міжнародним кримінальним судом.

У документі повідомляється, що бренди компанії "роблять кроки щодо обмеження доступу до своїх послуг у Росії", а до 30 червня завершать вихід із ринку країни.

"Ми віддані захисту прав людини", - пояснюють рішення у Match Group.

У середині березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна. Відносно нього було висунуто обвинувачення у воєнному злочині - незаконній депортації дітей з окупованих територій України до РФ. Путін у ранзі міжнародного злочинця втратив можливість відвідувати більшу частину країн цивілізованого світу.

Агентство зазначає, що Match Group робила мало публічних заяв про свою роботу у Росії з початку війни. Водночас компанія повідомляла про негативні тенденції для бізнесу в Європі у березні 2022 року. Російські користувачі не могли оплачувати за допомогою російських карт платні послуги у Tinder після початку війни.

Контекст

Як писала у березні Financial Times, у черзі на вихід із російського бізнесу близько 2000 компаній, продаж російських представництв іноземних підприємств має схвалювати російська влада.

Нагадаємо, через війну в Україні з Росії йде іноземний бізнес, а курс рубля значно впав, повідомив Bloomberg.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини