7 травня 2023, 18:09

Бах придумав виправдання своїм спробам протягнути росіян на Олімпіаду

Глава МОК заявив про бажання "об'єднати весь світ на Олімпійських іграх у Парижі".

Бах придумав виправдання своїм спробам протягнути росіян на Олімпіаду

Керівник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, якого критикують Україна, уряди більшості країн Заходу, а також низка спортивних організацій за спроби пом'якшити санкції проти російських і білоруських атлетів, накладені за війну Росії проти України, та дозволити представникам РФ і РБ повернутися у міжнародний спорт у нейтральному статусі, спробував пояснити він свою позицію.

Він прямо заявив, що МОК докладає всіх зусиль щодо допуску росіян і білорусів на міжнародні старти за умови дотримання ними нейтральності, заявивши, що таким чином організація прагне "реалізувати місію олімпійського руху", передає портал Shine.

За його словами, у разі "реалізації цієї місії" у МОК "вийде об'єднати весь світ на Олімпійських іграх 2024 року у Парижі".

Бах укотре розкритикував уряди країн, які виступають за повне відсторонення спортсменів із Росії та Білорусі від міжнародних турнірів. Він стверджує, що влада може висловлювати свою позицію, але "рішення про склад учасників змагань мають ухвалювати спортивні організації".

На думку глави МОК, якщо якісь країни вирішать бойкотувати Олімпіаду, то постраждають їхні спортсмени та вболівальники, які втратять можливість пишатися виступами своїх атлетів на змаганнях.

Нагадаємо, у березні МОК рекомендував дозволити росіянам і білорусам змагатися на міжнародних стартах за умови дотримання нейтральності, але зазначив, що остаточні рішення ухвалюватимуть окремі федерації. У Комітеті зазначили: до турнірів можуть бути допущені спортсмени, які не були помічені у підтримці війни проти України та не мають зв'язків із силовими структурами РФ і РБ.

Надалі низка федерацій погодилася з позицією МОК і стала оголошувати про повернення росіян і білорусів, як-от Міжнародна федерація фехтування, інші продовжують зберігати максимальні санкції щодо російського та білоруського спорту, як-от Міжнародний союз біатлоністів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини