9 травня 2023, 22:09

Перший півфінал "Євробачення – 2023" у Ліверпулі: онлайн-трансляція

У Великій Британії сьогодні проходить перший півфінал, мабуть, найвідомішого пісенного конкурсу у світі "Євробачення".

Перший півфінал "Євробачення – 2023" у Ліверпулі: онлайн-трансляція

Сьогодні, 9 травня, у британському Ліверпулі проходить перший півфінал "Євробачення - 2023". Вона визначить країни, які вийдуть у фінал пісенного конкурсу.

Трансляція пісенного конкурсу стартує вже о 22:00 за київським часом, передає Діалог.UA.

Українцям доступно кілька ресурсів, де можна зручно подивитися "Євробачення". Транслюватимуть конкурс сайти "Суспільне Культура", "Суспільне Євробачення", YouTube-канал "Євробачення Україна", офіційний канал Eurovision на YouTube, а також додаток "Дія".

Щоб подивитися "Євробачення" через "Дію", потрібно зайти у застосунок, вибрати вкладку "Послуги", далі натиснути "Дія.TV", а після - "Канал UA: Культура".

Насолодитися сьогодні виступом українського гурту TVORCHI українці та весь світ не зможуть. Річ у тім, що Україна як переможець минулорічного Євробачення автоматично проходить у фінал конкурсу.

Згідно з правилами, сам конкурс мав відбуватися на території країни-переможниці - України. Нагадаємо, що 2022 року кубок переможця отримав український гурт Kalush Orchestra. Однак через російську агресію зробити це не представлялося можливим. Велика Британія як дружній жест надала Україні свою територію для проведення "Євробачення - 2023".

Букмекери у нинішньому році прогнозують перемогу Фінляндії. У трійці лідерів також є Швеція та Україна. Також хороші шанси в Іспанії, Норвегії, Ізраїлю, Великої Британії, Італії.

Другий півфінал конкурсу відбудеться 11 травня, а фінал - 13 травня.

Раніше у Росії "палахкотіло" після тріумфальної перемоги України на пісенному конкурсі.

Ми також писали, що Kalush Orchestra виступили у Гранд-фіналі "Євробачення - 2022", закликавши допомогти Маріуполю.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Татьяна Шевченко

Останні новини