31 травня 2023, 14:06

Боротьба з шахраями: в Україні перевірять роботу фінансових кол-центрів

У Верховній Раді створено тимчасову комісію з розслідування незаконних операцій на ринку фінансових послуг.

Боротьба з шахраями: в Україні перевірять роботу фінансових кол-центрів

У Верховній Раді створено тимчасову слідчу комісію з розслідування незаконних фінансових операцій, шахрайства "колл-центрів" і "фінансових пірамід". За це проголосували 276 народних депутатів.

Про це повідомили на сайті українського парламенту.

Ініціатором постанови став народний депутат Олександр Куницький.

"На території України не перший рік вчиняються неправомірні дії щодо фінансових операцій, пов'язаних із шахрайством у вигляді "фінансових пірамід", а також "кол-центрів" і фінансово-освітніх організацій, які здійснюють свою діяльність без відповідних дозвільних документів. На жаль, існує велика кількість "офісів", що спеціалізуються на ошуканні та зловживанні довірою населення в Україні та в усьому світі загалом. Жертвами фінансових аферистів стають люди з усіх куточків України, які ошукані та ніколи не зможуть повернути свої гроші", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

За словами авторів постанови, піддавшись на психологічні прийоми шахраїв, своїх грошей позбулися тисячі українців, а здійснення парламентського контролю за розслідуванням неправомірних дій дасть змогу значно зменшити кількість ошуканих громадян, адже чим частіше шахраї безкарно здійснюють свої дії, тим більш витонченими вони стають.

Нагадаємо, як не потрапити на вудку телефонних шахраїв, розповіли у Нацбанку, давши конкретні рекомендації.

Також ми повідомляли, що для виманювання у клієнтів пароля входу в обліковий запис фейковий сайт маскується під програми виплат українцям і додаток "Приват24".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Михаил Бутко

Останні новини