1 липня 2023, 18:52

Нацбанк посилює контроль за поповненням карт через термінали: що зміниться

Регулятор вирішив по-новому контролювати поповнення карт через термінали, нововведення запрацюють уже наступного місяця.

Нацбанк посилює контроль за поповненням карт через термінали: що зміниться

Нацбанк України посилює контроль за поповненням банківських карток через термінали: з 1 серпня у всіх терміналах має бути встановлена додаткова верифікація.

Як повідомляється на сайті регулятора, вже починаючи з наступного місяця українцям для поповнення карток через термінали доведеться вводити свій номер телефону, а також одноразовий пароль, який надходитиме в СМС-повідомленні. Такі правила поширюються на всі перекази, незалежно від суми.

У квитанціях, отриманих за результатами переказу, тепер, крім іншої інформації, також зазначатиметься номер мобільного телефону платника.

При цьому нові правила не торкнуться таких платежів, як оплата комунальних послуг, податків, штрафів, адміністративних послуг, проїзду у міському транспорті, квитків для залізничних перевезень.

Крім того, нововведення не торкнуться поповнення проїзних і транспортних карт.

Нагадаємо, ПриватБанк з 22 червня відновив роботу послуги поповнення валютних рахунків через термінали самообслуговування, яка була припинена з 29 травня. Таким чином, клієнти знову можуть покласти долари, євро й іншу іноземну валюту на свої рахунки через мережу терміналів.
Раніше в НБУ заявили про початок процесу поступового вилучення з обігу паперових банкнот номіналом 5, 10, 20 і 100 гривень зразків 2003-2007 років.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини