5 липня 2023, 11:33

Газова галузь РФ помирає: росЗМІ розповіли про розплату за війну з Україною

Війна з Україною обернулася важкими наслідками для Росії, газова галузь якої стрімко руйнується.

Газова галузь РФ помирає: росЗМІ розповіли про розплату за війну з Україною

У Росії намічаються серйозні проблеми у газовій галузі, яка протягом останнього року пережила стан клінічної смерті. Після втрати преміального європейського ринку газу Москва залишилася без свого найбільшого клієнта та тепер не знає, куди подіти весь непроданий газ.

"Независимая газета" з посиланням на експертів галузі зазначає, що у Росії вже почав падати видобуток вуглеводнів, особливо природного газу, оскільки газ дівати просто нікуди.

Також падає і видобуток нафти. Незважаючи на гучні обіцянки перебудувати газові експортні потоки, РФ цього зробити не змогла - всі надії Москви на Китай впали після візиту Сі до російської столиці.

"Та й внутрішнє споживання поки не здатне компенсувати ті обсяги російського газу, від яких відмовився Євросоюз", - зазначено у публікації.

Коментуючи новину, російський економічний аналітик Анатолій Несміян у своєму Telegram-каналі зазначає, що Росії відновити колишні обсяги вже не вдасться ніколи, оскільки Європа здійснює енергоперехід, і вуглеводні у колишньому обсязі їй більше не будуть потрібні. При цьому європейський газовий ринок уже розділений по-новому та Росії буде майже неможливо на нього повернутися, хоча раніше Москва домінувала тут повністю.

Раніше ЗМІ повідомляли, що видобуток газу у РФ обвалився рекордно в історії: падіння йде з двозначною швидкістю.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини