5 липня 2023, 21:44

У Німеччині під забороною авто на номерах РФ – у росіян масово вилучають машини

Громадяни РФ масово скаржаться на конфіскацію своїх автомобілів митною службою у Німеччині.

У Німеччині під забороною авто на номерах РФ – у росіян масово вилучають машини

Митна служба Німеччини почала заарештовувати автомобілі на російських номерах. Навіть особисті машини росіян на німецькій території тепер під забороною.

Про це повідомило прокремлівське видання "РБК", посилаючись на коментар німецької митниці, передає Діалог.UA.

У Німеччині почав працювати регламент про заборону імпорту низки російських товарів до ЄС, зокрема автомобілів. Під заборону потрапили також особисті машини росіян, які в'їжджають у країну. Техніку почали конфісковувати, про що росіяни пишуть у Мережі.

Зазначено, що під конфіскацію потрапляють автомобілі на російських номерах.


Регламент ухвалили ще 2014 року у відповідь на військову агресію росіян у Криму та на Донбасі. Однак про перші випадки конфіскації автомобілів інформація почала надходити тільки зараз, після ухвалення Євросоюзом 11-го пакета санкцій проти РФ.

Без автомобілів опиняються також росіяни, які, проживаючи у Німеччині, вирішили залишити російські номери. В одного з таких машину забрали просто з двору власного будинку у Гамбурзі.

Теоретично сьогодні під забороною перебування російських авто по всій території Євросоюзу. Однак відомості про конфіскацію поки що надходять тільки з Німеччини. Варто очікувати подібних дій і від влади інших європейських країн, які не у захваті від агресивної поведінки Москви.

Росіянам, які зважаться вирушити в одну з країн ЄС, не радять їхати на власних машинах. Їм доведеться або звернутися до компаній з оренди авто, або звернути увагу на громадський транспорт.

Раніше повідомлялося, що у російських олігархів і друзів Путіна братів Ротенбергів ЗМІ знайшли не одну нерухомість у Європі.

Ми також писали, що президент Чехії Петр Павел пояснив своє висловлювання про необхідність стеження за росіянами в Європі.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Татьяна Шевченко

Останні новини