6 липня 2023, 11:11

У РФ триває обвал рубля: Кремль більше не може стримувати санкції – ЗМІ

На Московській біржі триває обвал рубля щодо євро та долара.

У РФ триває обвал рубля: Кремль більше не може стримувати санкції – ЗМІ

Російський рубль продовжує повномасштабний обвал, опустившись з ранку нижче 102 рублів за євро та впавши нижче рівня у 93 рубля за долар.

Експерти однозначно погоджуються з тим, що найбільшого удару по рублю завдає падіння нафтогазових доходів Росії, спричинених, зокрема, санкціями Заходу. Ще одним серйозним ударом по стабільності рубля був військовий бунт Пригожина, який став найбільшим викликом режиму Путіна за весь час його правління.

Подібні цифри курсу спостерігалися у перший місяць вторгнення російської армії в Україну, який був шоком для економіки РФ.

Ба більше, раніше російська влада розраховувала на слабку девальвацію, проте вже зараз видно, що вона вийшла з-під контролю. З січня рубль впав уже на 18%, що є одним із найгірших показників серед країн, що розвиваються.

Тепер на Росію чекає ще й посилення інфляції. Обвал рубля, пов'язаний із збільшуваним санкційним тиском на експортерів, а також з посиленою втечею капіталу, не минає безслідно - у товарах, де переважає імпорт, починають переставлятися цінники.

Нагадаємо, аналітики вважають, що долар уже у найближчій перспективі може коштувати 100 рублів, а у майбутньому навіть цифра у 200 рублів виглядає цілком реальною.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини