10 липня 2023, 19:30

Міністр уряду Фінляндії записав зворушливе відео на підтримку України

Міністр уряду Фінляндії Андерс Адлеркройц зіграв на віолончелі "Червону калину", вшановуючи пам'ять про загиблих за свободу України.

Міністр уряду Фінляндії записав зворушливе відео на підтримку України

53-річний Андерс Адлеркройц опублікував зворушливе відео на підтримку України. Міністр з європейських справ і керування власністю Фінляндії зіграв мелодію пісні "Червона калина", вшановуючи пам'ять про тих, хто став на захист свободи та цілісності своєї країни.

Політик нагадав, що "стрімка" "СВО" Путіна триває вже понад 500 днів. За цей час сталася незліченна кількість воєнних злочинів, чимало українців позбулися майбутнього, проте українцями було здійснено дуже багато надихаючих успіхів.

"Україна бореться за свою незалежність, але також і за незалежність Європи. Фінляндія поруч із вами, сьогодні та завтра", - написав міністр.

У відео до мелодії політик показав красу довоєнної України та кадри руйнувань після вторгнення армії РФ.

500 days of unprovoked aggression, countless war crimes, lost futures - but also of encouraging success. Ukraine fights for its independence, but also for Europe’s.

Finland stands by you, today and tomorrow.

В пам'ять про тих, хто віддав своє життя за свободу. pic.twitter.com/P5D9WpPH39

— Anders Adlercreutz (@adleande) July 9, 2023


Адлеркройц був депутатом парламенту від Шведської народної партії Фінляндії з 2015 року. У новому уряді Петтері Орпо 2023 року його призначили на посаду міністра у справах Європи та власності.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни дійшов висновку, що під час своєї "спецоперації" Кремль за 500 днів так і не досяг жодної з цілей.

А російські воєнкори наполягають, що для перемоги у війні необхідно перекрити кордон між Україною та Польщею.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини