24 липня 2023, 08:47

800 млн грн на ремонт лише двох кілометрів дороги: влада Кривого Рогу здивувала "шикарним" розмахом

Неоднозначне рішення про реконструкцію дороги криворізьким проспектом Гагаріна стало відоме громадськості.

800 млн грн на ремонт лише двох кілометрів дороги: влада Кривого Рогу здивувала "шикарним" розмахом

Виконком Криворізької міськради оголосив безпрецедентний тендер на реконструкцію проїжджої частини на проспекті імені Гагаріна. Громадськість привернув увагу той факт, що на ремонт дороги завдовжки всього 2 км заплановано витратити понад 800 мільйонів гривень, інформує сайт держзакупівель ProZorro.

Аукціон стартує у вівторок, 25 липня, повна сума бюджетних коштів, виділених на проєкт, становить 831 519 396 грн.

"Реконструкція дороги по проспекту Гагаріна м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл. (45230000-8 - будівництво трубопроводів, ліній зв'язку та електропередачі, шосе, доріг, аеродромів та залізничних колій; вирівнювання поверхонь)", - зазначається у відповідному повідомленні.

Повністю завершити роботу з реконструкції проспекту Гагаріна планується до 10 вересня 2024 року.

Рішення влади криворіжці сприйняли неоднозначно. З одного боку, цей обласний центр вирізняється тим, що там дороги перебувають у жалюгідному стані й люди неодноразово скаржилися на цю проблему, тобто новина про реконструкцію дороги, за ідеєю, мала б бути сприйнята позитивно. Однак городян збентежила сума, вони вважають, що під час війни витрачати такі кошти на ремонт дороги, тоді як наші воїни на фронті відчувають брак дронів і обладнання, це не найкраща ідея.

Також величина суми, заявленої на "освоєння, наводить на думку, що далеко не всі ці гроші дійсно витратять на дорогу: частину, можливо, хочуть просто "розпиляти".

Раніше Діалог.UA писав, на що витрачає гроші влада України, коли країна-агресор РФ нарощує свої сили та готується до чергових атак на нашу територію.

Як раніше повідомлялося, Арахамія відреагував на обурення українців з приводу використання бюджетних коштів керівниками міст не на допомогу ЗСУ, а на благоустрій територій.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини