26 липня 2023, 10:11

Європа запропонувала вирішити проблему з вивезенням українського зерна: "Ми готові експортувати майже все"

Комісар ЄС із сільського господарства Войцеховський зробив важливу заяву щодо "коридорів солідарності".

Європа запропонувала вирішити проблему з вивезенням українського зерна: "Ми готові експортувати майже все"

Після одностороннього виходу країни-агресора Російської Федерації із зернової угоди в Європі шукають вирішення цієї проблеми, штучно влаштованої режимом Путіна. Комісар Європейського союзу із сільського господарства Януш Войцеховський заявив про готовність західних країн експортувати практично всі сільськогосподарські товари України за "маршрутами солідарності", передає Діалог.UA.

Поки російський так званий "братній народ" продовжує обстрілювати Україну та знищує її економіку, європейські країни шукають можливості, як допомогти нашій країні у реалізації продукції та сировини.

Комісар ЄС із сільського господарства Януш Войцеховський, виступаючи перед колегами та ЗМІ, зауважив, що, після того як РФ в односторонньому порядку вийшла із зернової угоди, перекривши тим самим "зерновий коридор", 60% експорту з України відвантажували "коридорами солідарності", а 40% - Чорним морем.

"Ми готові експортувати майже все. Це близько 4 мільйонів тонн олійних і зернових культур на місяць. Ми з партнерами змогли досягти цього обсягу у листопаді 2022 року", - наголосив Войцеховський, додавши, що так звані "маршрути солідарності" дають змогу перевозити українські товари через Євросоюз за допомогою барж, а також автомобільною, залізницею або водними шляхами.

Нагадаємо, 17 липня Росія офіційно вийшла із зернової угоди, при цьому звинувативши Україну в ударах по незаконно побудованому мосту через Керченську протоку.

Світовий ринок відреагував на шантаж режиму Путіна зростанням цін на продовольство.

Як повідомлялося раніше, помічник російського президента-диктатора Юрій Ушаков заявив, що Росія нібито готова повернутися до участі в угоді, але при цьому хоче виконання всіх її вимог.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини